There are no translations available.

 PICT0185b

IMG 1802b

PICT0167 egy Kis Sokadalomb

Virágvasárnap 2013b

 

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje

2020. április 5-13.

Míves Tojás Gyűjtemény Muzeális Intézmény

 

7720  Zengővárkony, Kossuth L. u. 6.

telefonszám: 06 72 466 605

email cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

honlap: http://www.tojasmuzeum.ini.hu/ március 15.-e után www.tojasmuzeum.hu

facebook oldal: Míves Tojás Múzeum Zengővárkony

 

Országos Ifjúsági Tojásíró Verseny, Hímes tojás szeretteinknek

 

Rendezvény részletes programja:

 

Tavaszváró, Húsvét – köszöntő programok a Míves Tojás Múzeumban Zengővárkonyban

A népi hagyomány szerint a húsvét ünnepére készülődés része a hímes tojások készítése, festése. A díszített tojásokat, köztük számos hímeset bemutató Míves Tojás Múzeumnak ezért kitüntetett szerepe van Húsvét időszakában. A látogatók ünnepi felkészülését hagyománnyá vált programjaival segíti a múzeum.

Ifjúsági Tojásfestő Verseny

A programok április 5-én, a múzeum megnyitásának évfordulóján, Virágvasárnapon kezdődnek az Országos Ifjúsági Tojásfestő Versennyel. A jelentkezés feltételei megtalálhatók a múzeum facebook oldalán.

Nagyheti programok

A "Hímestojás Szeretteinknek" program keretében a Nagyhét első négy napján (április 06-10) tojásíró bemutató lesz, amikor is nyomon követhető az alkotási folyamat, hogyan lesz a pőre tyúktojásból hímes tojás. Bárki, aki kedvet érez a tojásíráshoz – akár teljesen kezdő is – asztalhoz ülhet, munkájukat szakértő kezek, neves tojásfestők segítik. A kellékekről csekély térítés ellenében a múzeum gondoskodik.

Kedvelt díszítő módszer az ú.n. rátétes díszítés is: hétfőtől szerdáig a tojáspatkolás, csütörtökön, pénteken a magrátétes díszítés módszerével is megismerkedhetnek a látogatók.

Ajándékvásárlásra is van lehetőség: hímestojások, a múzeum nyomtatott kiadványai, memóriajáték, valamint otthoni tojásfestéshez minden kelléket tartalmazó egységcsomag kapható.

Húsvéti Ünnepnapok

Húsvét hétfőn délután 15 órakor a Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület néptáncos műsorával szórakoztatja a látogatókat a múzeum előtt. Zengővárkonyban járva ajánlható a település egyéb látnivalóinak, kiállításainak, szelídgesztenyés erdejének megtekintése is.

A Míves Tojás Múzeum egész évben, húsvét időszakban is mindkét ünnepnapon (igény szerint meghosszabbított nyitvatartási idővel) szeretettel fogad minden érdeklődőt, várja látogatóit!

 

Rendezvény pontos időpontja, ill. nyitva tartás: 2020.április 6-10 naponta 10-18 óráig

Rendezvény pontos helyszíne: 7720 Zengővárkony, Arany János u. 65.

Mozgáskorlátozottak által részben látogatható.