There are no translations available.

 

euartcraftdays-logo      ahaz-logo      nesz-logo       hagyhaza-logo

 

Európai Művészet és Kézművesség Napjai

European Arts and Crafts Days

Felhívás csatlakozásra

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéje

2019. április 5-6-7.

       

Meghirdetők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete

                      Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)

                      Hagyományok Háza

               

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai üzenete 2019-ben:

 

„Népi kézművesség, mint a helyi értékek kézjegye”

 

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2019-ben is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéje.

Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és nyitott műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassák, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Az országos rendezvényre ez évben április 5-6-7-én kerül sor. Ezen a három napon országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez csatlakozni lehet március 25-ig, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu, honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.

A program támogatója a Csoóri Sándor Alap.

csoorialap-logo

A jelentkezési lap itt tölthető le!

Tekintse meg az alkotóházi hétvége hivatalos reklámját itt!