There are no translations available.

Európai Művészet és Kézművesség Napjai

„Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák I. Országos Hétvégéje” 

A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége ez évben először nyitott hévégét szervez az országban működő népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák számára, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet létükre és megmutassa, milyen értékek hordozói azok a létesítmények, amelyek a tradicionális népi kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek pedig a megörökölt tudás képviselői és megújítói.

ahazlogo             jemalogo             neszlogo

Az országos rendezvény a „Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák I. Országos Hétvégéje” 2014. április 4-5-6-án kerül megrendezésre, amikor országszerte kinyitnak a műhelyek és gyerekek, felnőttek, családok ismerkedhetnek a népi kézművességgel. Ezzel a programmal egyben csatlakozni tudunk a francia kezdeményezésre elindított „Európai Művészi Mesterségek nyitott hétvégéjéhez”. Ezt a kapcsolatot a Népművészeti Egyesületek Szövetsége építette ki.

E kezdeményezésünk fővédnöke Halász János kultúráért felelős államtitkár.

A rendezvényhez csatlakozni lehet március 25-ig, a mellékelt adatlap kitöltésével. Az adatlapot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre várjuk. Bővebb felvilágosítást kérhető a 92/312744, vagy a 20/5568086 telefonszámokon.

Bővebben lásd a letölthető dokumentumban:

Programajánló.pdf

Tv spot

 roll

A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák I. Országos Hétvégéje rendezvényünk sajtótájékoztatója március 24-én sikeresen lezajlott. Az esemény fővédnöke Halász János kultúráért felelős államtitkár szólt elsőként a kezdeményezésről. Ezt követően az esemény szervezői és az egyesület tagságának képviselői kaptak szót. Mellékeltünk a sajtóban rendezvényünkkel kapcsolatban megjelent néhány írást. 

 http://www.youtube.com/watch?v=uXMXIFjUglc

Igyártó Gabriella

Prokné Tirner Gyöngyi

sajto1

sajto2

A csatlakozókat kérjük, hogy a helyi sajtóban megjelent írásokat az esemény után küldjék meg, hogy beszámolónk minél színesebb lehessen!