There are no translations available.

 

           

      kep00kep01 kep02kep03

Európai Művészet és Kézművesség Napjai

European Arts and Crafts Days

Felhívás csatlakozásra

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéje

2018. április 6-7-8.

       

Meghirdetők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete

                      Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)

                      Hagyományok Háza

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai üzenete 2018-ban:

„A holnap örökségének átadása

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2018-ban is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéje.

Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei jelenjenek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassuk, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói.

Az országos rendezvényre ez évben április 6-7-8-án kerül sor. Ezen a három napon országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek ismerkedhetnek meg a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez csatlakozni lehet március 25-ig, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu, www.hagyomanyokhaza honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.

 

Az adatlap ide kattintva menthető le