There are no translations available.

Elérhetőségek:

E-mail cím:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Kovács Zoltán: 0620-579-7178

Kovács Zoltánné Lajos Krisztina: 0630-485-7830

 

 244731-b

 IMG 6950-b

 image12tarisznyasmuhely-b

 2013-augusztus-157tarisznyasmuhely-b

kiállítás

 

Kovács Zoltán vagyok, kosárfonó, népi játszóházvezető, a Tarisznyás Műhely létrehozója!
1971-ben születtem, Jászárokszálláson élek családommal. Két kislány és egy fiú gyermek édesapja vagyok.

 A paraszti kézművesség hagyománya már sok évvel ezelőtt lenyűgözött, szimbolikája, formavilága, anyaghasználata közel áll hozzám.
Budapesten, a Hagyományok Háza kézműves szakmai képzésein sajátítottam el a kosárfonást, és végeztem el a Népi játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyamot.
Oktatóm Székely Éva, de nyári táborokban sokat tanultam Varga Pétertől, Kocsor Imrénétől. Itt kell megemlítenem Kiss Kálmán jászberényi nyugdíjas kaskötőt, aki először ismertetett meg a hagyományos kaskötéssel és akiről a szakdolgozatomat is írtam Egy jászberényi kaskötő címmel.

Feleségem, Kovács Zoltánné Lajos Krisztina, a népművészetet az ének és a tánc formájában gyakorolja, így jól kiegészítjük egymást a gyerekfoglalkozásainkon. Párom szintén a Hagyományok Háza képzésein mélyítette el tudását Magyar népi ének tanfolyamon és ennek mesterkurzusán, illetve Népmese és Népi játék az óvodában, iskolában tanfolyamokon. Pedagógusi végzettsége – mérnök-tanár – lehetőséget és alapot ad Neki a szakkörök vezetéséhez.

Néptáncosként a gyöngyössolymosi Virtus Kamara Néptáncegyüttesben és a jászárokszállási Parázs Hagyományőrző Együttesben gyakorolja és fejleszti tánctudását. Az Albunovics Milán által vezetett Virtus Kamara Néptáncegyüttesben rendszeresen szerepel énekes-táncos szólistaként.

A Tarisznyás Alkotóház közösségi térrel, konyhával, fürdőszobával és kézműves raktárral rendelkezik. Itt tartjuk a hagyományőrző kézműves programokat, nyári táborokat, a Kerekítő baba-mama foglalkozásokat, kosárfonó szakköröket. Nyitott műhelyként is szolgál, ennek keretében mutatjuk be a kosárfonást, fogadunk érdeklődőket (előzetes egyeztetés után), és biztosítunk helyet egyéb rendezvények számára.

 Forrás: www.tarisznyasmuhely.hu