Skip to main content

Míves Tojás Gyűjtemény - Zengővárkony

2023. február 13

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete
2023. március 27-április 2.

Míves Tojás Gyűjtemény

7720 Zengővárkony Kossuth Lajos u. 6

kontakt személy és telefonszám: Dr. Nienhaus Rózsa +36302633209 +491725327550
email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
honlap: https://www.tojasmuzeum.hu/
facebook: www.facebook.com/mivestojasmuzeum


Országos Ifjúsági Tojásíró Verseny, Hímes tojás szeretteinknek


Tavaszváró, Húsvét – köszöntő programok a Míves Tojás Múzeumban Zengővárkonyban

A népi hagyomány szerint a húsvét ünnepére készülődés része a hímes tojások készítése, festése. A díszített tojásokat, köztük számos hímeset bemutató Míves Tojás Múzeumnak ezért kitüntetett szerepe van Húsvét időszakában. A látogatók ünnepi felkészülését hagyománnyá vált programjaival segíti a múzeum.

Ifjúsági Tojásfestő Verseny (ONLINE)

A programok április 2-án, a múzeum megnyitásának évfordulóján, Virágvasárnapon kezdődnek az Online Országos Ifjúsági Tojásfestő Verseny Eredményhírdetésével. A jelentkezés feltételei megtalálhatók a múzeum facebook oldalán.

Nagyheti programok

A "Hímestojás Szeretteinknek" program keretében Virágvasárnaptól a Nagyhéten (április 02-07) tojásíró bemutató lesz, amikor is nyomon követhető az alkotási folyamat, hogyan lesz a pőre tyúktojásból hímes tojás. Bárki, aki kedvet érez a tojásíráshoz – akár teljesen kezdő is – asztalhoz ülhet, munkájukat szakértő kezek, neves tojásfestők segítik. A kellékekről csekély térítés ellenében a múzeum gondoskodik.

Kedvelt díszítő módszer az ú.n. rátétes díszítés, a tojáspatkolás, magrátétes díszítés módszerével is megismerkedhetnek a látogatók.

Ajándékvásárlásra is van lehetőség: hímestojások, a múzeum nyomtatott kiadványai, memóriajáték, valamint otthoni tojásfestéshez minden kelléket tartalmazó egységcsomag kapható.

 

A Míves Tojás Múzeum egész évben, húsvét időszakban is mindkét ünnepnapon (igény szerint meghosszabbított nyitvatartási idővel) szeretettel fogad minden érdeklődőt, várja látogatóit!

Rendezvény pontos időpontja, nyitva tartás: 2023.04.02 10:00-18:00

Mozgáskorlátozottak által látogatható.

 

Mives Tojas Muzeum belso teljes Latkepb

kesz a minta rajzolasa mar csak festeni kellb

magratetes diszitesb

tojasminta szinesiteseb

tojas jatekb