Kézművesek háza b

kovács műhely-b

szoba-b

szövő szoba b

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéje

2019. április 5-6-7.

Fehérvári Kézművesek Egyesülete

 

8000 Székesfehérvár, Rác utca 27.

telefonszám: +36-20-259-2952                                          

email cím:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

honlap: www.fehervarikezmuvesek.hu

 

Alkotóházi hétvége a Kézművesek házában

 

A rendezvény részletes programja:

 

Egyesületünk évek óta tagja a Népi Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Egyesületének, és rendszeres résztvevője a Népi Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéje programsorozatnak, amikor kézműves foglalkozásokat, mesterség-bemutatókat tartottunk alkotóházunkban.

Idén pályáztunk először a Népi Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Egyesületéhez, s elnyertük a támogatást ehhez a programhoz.

2019. április 6-án, a közelgő húsvétra való tekintettel lakásdíszek és kisebb használati tárgyak készítésére lesz lehetőség. Az egész napos foglalkozás ideje alatt egy téma köré épül az elkészíthető tárgyak köre. A téma a „HÁZ” lesz, így kapcsolódva az alkotóHÁZi országos hétvégéhez.

Három szakágban tervezzük a kézműves foglalkozásokat:

 

Varrás-hímzés

Ház alakú kulcstartót, ajtódíszt, kisebb táskát készíthetnek a hozzánk érkezők, melyek során nemcsak az alapvető kézi varrási technikákat, hanem a rátét minták, díszítő hímzések varrását is elsajátíthatják. Nemcsak kézi varrásra van lehetőség, haladó szinten álló résztvevőink előszeretettel választják a felkínált varrógépek használatát.

Kézműves oktató: Bodáné Fenyves Zsuzsanna

 

Üveg tárgyak készítése

Olvasztásos technikával készítenek a résztvevők HÁZ alakú üvegtárgyakat, melyekből lehetnek üvegékszerek, nyakba valók, gyűrűk vagy kisebb ablakdíszek is.

Kézműves oktató: Dobrovitz Klára

 

Fafaragás

A résztvevőkre váró feladat: fenyőfa lapokból kisebb HÁZ alakú tárgyak elkészítése faragással, a házon ablak és ajtó mintázatának kialakítása faragással. véséssel, majd parafinolajjal lefestése. Az elkészített tárgyakat kulcstartóként használhatják.

Kézműves oktató: Sáricz Gyuláné fafaragó

 

Rendezvény időpontja, nyitva tartás: 2019.április 6. szombat, 10 – 16 óra

Mozgáskorlátozottak által látogatható.

IMG 1635

IMG 1636

IMG 1638

IMG 1642