KERÁMIAPARK, 1224 Budapest, Bartók Béla út 136.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

+36-1-3622-413

 

 

 keramiapark2-1

keramiapark2-2

keramiapark2-3

keramiapark2-4

 

A Kerámiapark 1994-ben alakult. Kezdetben Budatétényben, az V. utcában, jelenleg a Nagytétényben, a Bartók Béla út 136. sz. alatt működik alkotóházunk.

Oktatás, táborok

A megnyitás óta oktatunk, kerámiakészítő tanfolyamokat tartunk, kerámia táborokat szervezünk Budapesten és vidéken felnőtteknek és gyermekeknek is. 

Ősi kultúrák

Az oktatás az ősi kultúrák tükrében zajlik: az ősi formavilág és jelképek tisztasága áthatja tanulóink művészi látásmódját. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy tanulóink az ősi formák megismerésével kezdjék a tanulmányaikat. A gyökerekhez való visszatérés és az abból való újra építkezés új színt és életet visz  a mai, ezen elvek alapján készülő kortárs alkotásokba.
A Kerámiapark a keramikus művészek találkozóhelye.

Különleges égetések

Lehetőség van különleges égetési módokra: őskori gödörégetésre, a hagyományos fával fűtött, kerek kemencés égetésre, elektromos és raku égetésre.  Szívesen dolgozunk együtt más keramikusokkal, tapasztalatainkat kicseréljük, egymást segítve haladunk az úton.

Kulturális programok

A tanfolyamok és az alapanyag forgalmazás mellett galériánkban, az „Artchaika” Galériában rendszeresen kulturális programokat szervezünk. Előadásokat tartunk, melyek nem feltétlenül a szakmabelieknek szólnak, inkább művészetről, jelképek értelméről, a mai és régi értékeinkről szólnak. A kiállításokra elsősorban a mai magyar kerámiaművészet meghatározó egyéniségeit hívjuk meg, de teret adunk a fiatal művészek, tanítványok megmutatkozásának, nem utolsó sorban egyesületünk tagjait is bemutatjuk műveik által. 

Közösségünk rendszeresen részt vesz bemutatókon, kézműves vásárokon.

Alkotó közösségünk, 2001 - ben alapította az Artchaika Egyesületet, céljaink hatékonyabb megvalósítása érdekében, hogy tudását és tapasztatát szélesebb körben terjessze.    

A Kerámiaparkban működő programok: 

KERÁMIAPARK, 1224 Budapest, Bartók Béla út 136. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36-1-3622-413

Tanfolyamainkra bárki jelentkezhet, akiben él az alkotás vágya.

Tanfolyamainkon 3 szinten tanítunk: 

A tanfolyamok helyszíne:  

Óvodás, iskolás gyermekcsoportoknak szívesen megmutatjuk a műhelyt, az alapanyagokat és keramikus eszközöket, mesélünk a fazekasságról. Ha van kiállítás a galériában, megtekinthetik. Az udvaron megmutatjuk a kerámiaégető kültéri kemencéket, megmutatjuk a mini gazdaságunkat, játszhatnak a kutyákkal, kecskékkel, tyúkokkal, fürjekkel.

A látogatás ingyenes.

A foglalkozás helye, jelentkezés:

KERÁMIAPARK, 1224 Budapest, Bartók Béla út 136. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36-1-3622-413.

Forrás:

 http://keramia-tanfolyam.hu/rolunk

 http://keramia-tanfolyam.hu/tanfolyamok

 http://keramia-tanfolyam.hu/muhelylatogatas

 http://keramia-tanfolyam.hu/galeria