There are no translations available.

euartcraftdays-logo          ahaz-logo          nesz-logo          hh01-b

 

Európai Művészet és Kézművesség Napjai

European Arts and Crafts Days

Felhívás csatlakozásra

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje

2020 április 5-13.

 

Meghirdetők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete

Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)

Hagyományok Háza

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjainak üzenete 2020-ban:

 

Az anyag életre kel.”

 

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2020-ban is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje.

A népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók pontos információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák és nyitott műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassuk, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói azon helyszínek, ahol a tradicionális kézművességet továbbörökítő mesterek, alkotó közösségek dolgoznak, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Az országos rendezvényre ez évben április 5-13 között kerül sor. Ebben az időszakban országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez csatlakozni lehet április 1-ig, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu, honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.

 

Az adatlap ide kattintva érhető el